============================================= -->
Ahmet Bozer ’77
1977 mezunu Ahmet Bozer, ODTÜ’de işletme lisansını, Georgia Eyalet Üniversitesinde işletme bilişim sistemleri yüksek lisansını tamamladı. Bir dönem Coca-Cola International’ın başkanlığını yapan Ahmet Bozer, The Whole Coffe Company Yönetim Kurulu Üyesi, Georgia State Üniversitesinde Danışma Kurulu Üyesi, Coca-Cola’da Danışma Kurulu Üyesi ve Hepsiburada’da Yönetim Kurulu Üyesidir. Türk Eğitim Derneğinin önde gelen burs verenlerinden biri olan Bozer, aynı zamanda New York’ta faaliyet gösteren hayır kuruluşu Turkish Philanthropy Funds’ta da görev yapıyor.

Güler Sabancı ’73
Ortaokul ve liseyi Ankara TED Kolejinde okuyan Güler Sabancı, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Çalışma hayatına Lassa’da başladı ve sonrasında 14 yıl KORDSA Kordbezi Sanayi Genel Müdürlüğünü yürüttü. Aynı dönemde yurtdışında ve yurtiçinde birçok yabancı ortaklı sanayi şirketinin kuruluş ve işletme çalışmalarında görev aldı. Sabancı Holding Lastik ve Takviye Malzemeleri Grubu ve Sabancı Holding İnsan Kaynakları Komitesinin başkanlığını yaparken 2004 yılında amcası Sakıp Sabancı’nın vefatı sonucu Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.
Hakan Ateş ’76
ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme alanında lisans eğitimini tamamlayan Hakan Ateş, 1981’de İş Bankasında teftiş kurulu müfettişi olarak iş hayatına başladı, 1986-1993 yıllarında Interbank’ta görev aldı, 1993’te Interbank’ın Merkezi Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Hakan Ateş, 1994-1996 yıllarında Bank Ekspress’te Mali İşler ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Rusya’da Garanti Bank Moscow’u kuran Ateş, 1997’de DenizBank’ta Kurucu Genel Müdür olarak başladığı görevine devam ediyor.

İlker Keremoğlu ’66
ODTÜ İdari İlimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdikten sonra, iş hayatına Efes Pilsen’de pazarlama elemanı olarak başlayan Keremoğlu, 12 yıl sonra firmanın CEO’su oldu. Yurt dışı finansman, makro ekonomi ve ülkelerin kalkınma ekonomileri üzerine uzmanlaşan İlker Keremoğlu, Türkiye’nin ilk defa yurt dışına açılmış inşaat firması olan STFA Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı.
Rifat Hisarcıklıoğlu ’73

Rifat Hisarcıklıoğlu eğitimini Gazi Üniversitesi İktisat ve İşletme Bölümünde tamamladıktan sonra aile şirketinde çalışmaya başladı. Hisarcıklıoğlu, Eskihisar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. 1992 yılında Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliğine seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu, başkan yardımcılığı görevinin ardından 2001’de ATO Başkanı; 2002, 2005, 2009 ve 2013 yıllarında ise TOBB Başkanı seçildi.

Erman Ilıcak ’85
Rönesans Holding’in kurucusu ve başkanı Erman Ilıcak, 1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. International School of Management İşletme Doktorası programını ise 2011 yılında tamamladı. 1993 yılında Sankt-Peterburg’da Rönesans Holding’i kuran Ilıcak, bugün 28 ülkede 75 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Erman Ilıcak, gençlik yıllarında profesyonel olarak basketbol oynadığı TED Ankara Kolejliler Spor Kulübünde 2014-16 yılları arasında başkanlık yaptı. 2014 yılında Türk Eğitim Derneği (TED) iş birliğiyle TED Rönesans Kolejini kurdu.
Nazire Dedeman ve Murat Dedeman
2019 yılında kaybettiğimiz Nazire Dedeman, aile şirketi Dedeman Holding’de üst düzey yönetim görevleri üstlendi ve 2014’e kadar Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürüttü. Dedeman, 28 Eylül 1993’te henüz 17 yaşında silahla vurularak yaşamını kaybeden oğlu Umut’un anısını yaşatmak ve başkalarının bireysel silahlanmasını engellemeyi amaçlayan Umut Vakfını kurdu. Yine TED mezunu olan ve yine 2019 yılında hayatını kaybeden kardeşi Murat Dedeman da uzun yıllar Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştı.
Oya Ünlü Kızıl ’87
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Oya Ünlü Kızıl, 1997′de Dünya Bankasında çalışmaya başladı ve 2001‘de Kemal Derviş’in danışmanı oldu. 2007′den beri Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörlüğü görevini yürüten Ünlü Kızıl, Yale Üniversitesi’nden ‘Küresel Lider Ödülü’nü alan ilk Türk olma ünvanına sahip. Ünlü Kızıl, aynı zamanda holdingin öncülük ettiği toplumsal farkındalık projelerinin ardındaki isim olarak da biliniyor.
Ergun Özen ’78
New York State University Ekonomi Bölümü ve Harvard Business School Üst Düzey Yönetici Programı mezunu olan Ergun Özen, bankacılık kariyerine 1987’de Hazine bölümünde başladı ve 1992 yılında Garanti BBVA’ya katıldı. Nisan 2000- Eylül 2015 tarihleri arasında Garanti BBVA Genel Müdürü olarak görev yapan Özen, Mayıs 2003’te Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Beymen Group Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Özen, aynı zamanda Atom Bank Yönetim Kurulu Üyesidir.
H. Ahmet Kılıçoğlu ’73
1977 yılında İngiltere’de University of Essex’ten ekonomi dalında mezun olan Kılıçoğlu, 1978 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. Çalışma hayatına 1979’da T.C. Sanayi Bakanlığında başladı, 1980 yılında Türkiye İş Bankasında uzman yardımcısı oldu. 1984 yılından itibaren Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve F- 16 Uçak Projesi’nde idari görevlerde bulundu. 1987 yılından itibaren Türk Eximbank’ta çalışmaya başlayan Kılıçoğlu, 1998-2010 yılları arasında genel müdür olarak görev yaptı. Kılıçoğlu, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor.
Aclan Acar ’73
Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesinden mezun olan Acar, yüksek lisansını Bankacılık ve Sigortacılık alanında aldı. Sonrasında ABD Vanderbilt Üniversitesinde ekonomi yüksek lisansını tamamladı. Çalışma hayatına Halk Bankasında başlayan Aclan Acar, 1978-1990 yılları arasında Merkez Bankasında görev yaptı. 1990 yılında Doğuş Grubuna katılarak Garanti Bankasında Genel Müdür Yardımcılığından Bank Ekspres ve Osmanlı Bankasının Genel Müdürlüğüne birçok önemli pozisyonda bulundu. Doğuş Yayın Grubunda CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Acar, Mart 2019’dan bu yana Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.
Sinan Şahinbaş ’84
İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünün ardından, İstanbul Üniversitesinde uluslararası ilişkiler ve Yeditepe Üniversitesinde finans yüksek lisansı yapan Şahinbaş, 1990 yılında Finansbank’ta çalışmaya başladı. 1998’de Finansbank (Holland) NV’ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Şahinbaş, 1999-2001 yılları arasında aynı bankanın Genel Müdürlük görevini üstlendi. 2001 yılında Türkiye’ye Finansbank baş genel müdür yardımcısı olarak döndükten sonra 7 yıl boyunca genel müdür olarak görev yaptı. Sinan Şahinbaş, 2010’da Finasbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.
Ahmet Şefik Öngün ’69
Gantek Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Öngün, lisans ve yüksek lisans eğitimini Birleşik Krallık’ta Wales Üniversitesinin Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. 1974-1992 yılları arasında, Londra’da Ganmount Group of Companies’de ortak direktör olarak çalıştı. Öngün, İngiltere’de yaşadığı yıllarda kurduğu Gantek Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Bilişim sektöründe, 40 senelik deneyime sahip olan Ahmet Şefik Öngün, telekomünikasyon sektöründe yazılım geliştirmek amacıyla KRON şirketini de kurdu.
Mustafa Su ’70
ODTÜ İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Mustafa Su, 1976 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığında müfettiş yardımcısı olarak göreve başladı. 2001 yılında Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü olan Su, 1 Şubat 2006’da Anadolu Sigorta Genel Müdürlüğüne getirildi. Mustafa Su, 2003’ten bu yana Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliğinde, 2007-2009 tarihleri arasında Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü.
Sezai Bacaksız
Gazi Üniversitesinden makine yüksek mühendisi olarak mezun olan Bacaksız, aynı üniversitede asistan olarak çalışmaya başladı. 1973-1975 yıllarında Ege Üniversitesinde Endüstri Bölümünde yüksek lisans yapıp asistanlığa devam etti. 1976 yılında ortağı Nihat Özdemir ile birlikte LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kuran Bacaksız, kısa süre içinde inşaat sektöründen başlayıp liman ve havalimanı işletmeciliği, çimento, enerji ve turizm sektörlerinde büyüdü. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, Forbes’ın “En zengin 100 Türk” 2013 listesinde 1,2 milyar dolar servetiyle 29. sırada yer aldı. Bacaksız ayrıca, Forbes 2021 yılı milyarderler listesinde 2,3 milyar dolarlık servetiyle dünya sıralamasına girdi.
Müşfik Hamdi Yamantürk
Capital Dergisinin yaptığı “Türkiye’nin Gönlü Zengin İş İnsanları” araştırmasında en çok bağış yapan iş insanları arasında yer alan Müşfik Yamantürk, 1958 yılında babası İdris Yamantürk’ün kurduğu Güriş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğünü yürütüyor.

Lütfi Hakan Polatoğlu ’79
Boğaziçi Makina mezunu Polatoğlu, ABD’de University of Minnesota’da yüksek lisans, Bilkent Endüstri Mühendisliğinde doktora yaptı. Ayrıca University of Wisconsin’de İşletme doktorası yaptı ve Harvard Business School’da AMP eğitimi aldı. 1992 yılında Bilkent Üniversitesinde ve 1995-1997 arasında Suffolk Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Polatoğlu, 1999 yılından bu yana Eti Şirketler Grubu bünyesinde Teknik İşler Koordinatörlüğü, Ürün Geliştirmeden Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği ve Tedarik Zinciri Grup Başkanlığı ve CEO’luk görevlerinde bulundu. Polatoğlu hâlen Eti’de İcra Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Yılmaz Yıldız ’87
Boston Üniversitesinin Ekonomi ve İşletme Fakültelerini şeref derecesiyle bitiren Yıldız, Almanya Heidelberg Üniversitesinde “Avrupa Birliği genişleme politikaları” üzerine çalıştı. Yıldız, Harvard Üniversitesi, Harvard Business School’da yüksek lisansını yaptı. Bain&Company uluslararası danışmanlık şirketinin Avrupa, Orta Doğu ve Asya’daki projelerinde strateji danışmanı; Garanti Bankası ve Garanti Sigorta’da Birim Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. Bugün Zurich Sigorta Grubunun Türkiye CEO’su olan Yılmaz Yıldız, 2010 yılında Capital Dergisi’nin “40 Yaş Altı En Başarılı CEO’su”, 2015 yılında ise İtalya International Alternative Investment Review’un (IAIR) “Güney Avrupa’nın En İyi CEO’su” ödüllerini kazandı.

Kaan Saltık
United States International University of San Diego İşletme Bölümünden lisans ve yüksek lisans derecelerini alan Kaan Saltık, 30 yılı aşkın sektör tecrübesiyle Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. Koluman Holding A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO görevlerinde de bulunan Kaan Saltık, 2016 yılından itibaren ayrıca Mercedes-Benz Türk A.Ş’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Çağlar Göğüş
Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olan Çağlar Göğüş, Florida Üniversitesinde İşletme Yönetimi yüksek lisansı yaptıktan sonra 1996 yılında Coopers & Lybrand’da Kıdemli Analist pozisyonunda iş hayatına başladı. Farklı firmalarda analist ve danışmanlık görevlerinin ardından, 2000 yılında katıldığı Peppers&Rogers’ın hem Avrupa, Orta Doğu, Afrika hem diğer bölgelerdeki büyümesinde büyük rol oynadı. Geniş bir bölgede 50’nin üzerinde büyük firma ve düzenleyici kurum için yürüttüğü danışmanlık çalışmaları ile özellikle stratejik büyüme ve dönüşüm alanlarında uzmanlaştı. Çağlar Göğüş, 2015 senesinde katıldığı Doğan Grubunda İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Görkem Elverici ’92
ODTÜ İnşaat Mühendisliğinden 1996 yılında mezun olan Görkem Elverici, 1998 yılında Bilkent Üniversitesi MBA programından yüksek lisans derecesini aldı. 2015 yılında Harvard Business School Advanced Management programını tamamlayan Elverici, 1998 yılında Türkiye İş Bankasında çalışmaya başladı. HSBC, Deloitte Danışmanlık ve Accenture Danışmanlık şirketlerinde orta ve üst kademe yönetici olarak görev alan Elverici, 2013 tarihinde Düzcam Grubuna, Mali İşler Direktörü olarak katıldı. Görkem Elverici, Mayıs 2014 tarihinden bu yana Şişecam Topluluğu Mali İşler Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Nüket Küçükel Ezberci ’86
Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu Nüket Küçükel Ezberci, 1992-2007 yılları arasında Dışişleri Bakanlığında kariyer diplomatı olarak görev aldı. 1994-1999 yıllarında sırasıyla Essen ve Kudüs Başkonsolosluklarında çalıştı. 2001-2005 yılları arasında Madrid Türkiye Büyükelçiliğinde Başkatiplik yaptı. Ailesi tarafından kurulan Güven Hastanesinin yönetimini devralmak üzere Dışişleri Bakanlığından ayrıldı ve bir süre iş dünyasında yerini aldı. Bir süre Güven Sağlık Grubu İcra Kurulu Başkanlığı yapan Ezberci, Ağustos 2023’te diplomasi kariyerine dönerek İspanya Krallığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı.

Hazer Amani ’94
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olan Hazer Amani, Güney Afrika Cordon Bleu’da 3 yıl aşçılık eğitimi aldı. Birkaç sene içinde baş aşçılığa yükselen Amani, Chilai’nin Ortağı ve Genel Müdürü Yusuf Köksal ile tanışarak Türkiye’ye döndü. Chilai Restaurant’ta çalışmaya başlayan Amani, 2011 yılında “Senenin En Yaratıcı Şefi” ödülünün sahibi oldu. Cape Wine Academy’de 4 yıllık dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği programını tamamlayan Hazer Amani, MasterChef isimli yemek programında jüri üyeliği de yaptı.

Murat Kuloğlu ’82
Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Murat Kuloğlu, iş hayatına Pamukbank’ta başladı. Ardından bir süre çimento sektöründe çalışan Kuloğlu, MNG Bank Genel Müdürü olarak bankacılığa geri döndü. 1986-2007 yılları arasında, Pamukbank, Osmanlı Bankası ve MNG Bank’ta çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. 2008 yılında Doğan Online Şirketler Gurubuna güçlendirilmiş CFO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldı ve 2014 yılına kadar bu görevlerini sürdürdü. Aktif görevlerinden ayrılan Kuloğlu, Hepsiburada, Nesine ve Doğan Online’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmaya devam ediyor.

Levent Hatay
1978 yılında TED Ankara Koleji Ortaokul kademesinden mezun oldu. 1999 yılında Genel Müdür olarak Vestel’de göreve başlayan Hatay, Vestel Şirketler Grubu’nda Vestel Pazarlama, Vestel CIS ve Ortadoğu Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği yaptı. Hatay, şimdi ev dışı tüketim noktalarına gıda ve gıda dışı ürünlerin satış ve dağıtımını yapan G2M’de CEO olarak görev yapıyor.
Murat Saraylı ’85
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Murat Saraylı aynı zamanda Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonunun (YES) Başkanlığını yürütüyor. 16 ülkeden 38 bin Avrupalı genç girişimcinin üyesi olduğu YES’te başkanlık yapan ilk Türk iş insanı olan Saraylı, Dünya Ekonomik Forumu tarafından oluşturulan Genç Küresel Liderler Forumu tarafından 2006 Dünya Genç Lideri olarak isimlendirilmişti. ODTÜ İşletme Bölümü mezunu olan Saraylı, 1989 yılında çalışmaya başladığı aile şirketi Saraylı Grubu’nda yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.
Kurthan Tarakçıoğlu ’82
1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Tarakçıoğlu 1988 yılında Sabancı Holding’de çalışmaya başladı. Kurthan Tarakçıoğlu, Opel Türkiye, Hyundai Assan ve İsotlar Grup’ta uzun yıllar Satış Sonrası Hizmetler Saha Operasyonları Müdürü, Satış Müdürü, Genel Müdür ve CEO görevlerinde bulundu. Kurthan Tarakçıoğlu, 2011 yılında kendi danışmanlık şirketini açtı.