============================================= -->
Güngör Uras ’51
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin Mali Şubesinden 1955’te mezun oldu. Sonrasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doktorasını tamamlayarak Boğaziçi Üniversitesinde doçentliğe ve Marmara Üniversitesinde profesörlüğe yükseldi.1962-1974 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman kadrosunda görev aldı. 1974’te Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk genel sekreteri oldu. Güngör Uras 1968 sonrasında ekonomiyi sade bir şekilde okurlarına anlatabilmesiyle öne çıktı; Hayali “Ayşe Teyze” ve “Ali Rıza Amca” karakterlerini yaratarak günlük yaşamla sade bir ekonomiyi sentezledi. Çeşitli kanallarda televizyon programları yaptı, 2014’te 38. Sedat Simavi Ödülleri’nde Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü.
Cüneyt Koryürek ’50
2008 yılında kaybettiğimiz Cüneyt Koryürek, Kaliforniya’da Fresno State College’da tamamladı. Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Yakın Çağlar Tarihi okudu. Çalışma hayatına serbest muhabir ve basın danışmanı olarak başlayan Koryürek, Ankara’da Turkish Daily News’da Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. 1962’de sahibi ve yöneticisi olduğu Delta Ajans’ı kurdu. Koryürek, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde reklamcılık, halkla ilişkiler, gazetecilik dersleri verdi. Olimpiyatlar konusunda TRT’de programlar yapan Koryürek, eğitim aldığı Amerikan üniversitesinin okul takımında yarıştı, okul takımının menajeri olarak görev aldı. Atletizm Federasyonunda genel sekreter, asbaşkan ve başkan olarak görev yapan Cüneyt Koryürek, birçok gazetede özellikle atletizm ve olimpiyatlar konularında köşe yazarlığı yaptı.
Emin Çölaşan ’60
ODTÜ idari Bilimler Fakültesi mezunu Emin Çölaşan, Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve PETKİM’de çalıştı. 1972 ve 1974 yıllarında İcen Börtücene ile beraber hazırladığı araştırma çalışmalarıyla Milliyet gazetesinin düzenlediği Ali Naci Karacan Yazı Yarışması’nda üst üste iki yıl birincilik ödülünü kazandı. Gazeteciliğe 1977 yılında Milliyet gazetesinde başladı ve 1985’te Hürriyet’e geçti. Çölaşan, 2007’den beri Sözcü’de köşe yazarlığı yapıyor.
Nevşin Mengü ’99
Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde tamamlayan Nevşin Mengü, yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesinde “Türkiye üzerine toplumsal incelemeler” konusu ile yaptı. Televizyonculuğa 2005 yılında Kanaltürk televizyonunda başlayan Mengü, bir süre One Ajans’ın Tahran temsilcisi olarak çalıştıktan sonra CNN Türk ve Kanal D’de editörlük ve sunuculuk yaptı. 2017’den sonra BirGün gazetesinde yazmaya, DW Türkçe YouTube kanalında Bire Bir programını sunmaya başladı. Nevşin Mengü, 4 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Bugün Ne Oldu? YouTube kanalı üzerinden haber sunmaya devam ediyor.

Murat Yetkin ’77
1981 yılında gazeteciliğe başlayan Murat Yetkin, BBC World Service, Deutsche Welle, AFP, Hürriyet Daily News Turkish Daily News, Kanal D, NTV, Sabah, Radikal gibi yayın organlarında muhabirlik ve haber yöneticiliği yaptı. 2001 Şubat ayından gazetenin kapandığı 2016 yılına kadar Radikal gazetesi Ankara temsilcisi olarak görev aldı. Murat Yetkin, haberciliğine blog yazarlığı ve Youtube yayınları ile devam ederken TOBB Üniversitesinde “Türkiye’nin Ekonomik ve Sosyal Dönüşümü” dersi de veriyor.

Mithat Bereket ’84
Savaş muhabiri Mithat Bereket, Bosna, Halepçe, Kosova, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Filistin gibi sıcak çatışmaların yaşandığı yerlerde çalıştı. Bereket, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde okuduktan sonra, bir yıl da Stanford Üniversitesinde eğitim aldı. 1990 yılında Mehmet Ali Birand’ın yanında başladığı “32. Gün” dış haberler muhabirliğiyle bilinirliği arttı. Kendi haber programı “Pusula” 1995 yılında Kanal D’de, 1996 yılında Star TV’de yayımlandı. 1984 mezunu Bereket, lise yıllarında TED Ankara Kolejinde basketbol oynayan ve millî takım oyunculuğuna kadar yükseldi.

Fatih Karaca ’77
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde yüksek öğrenimini tamamladı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda halkla ilişkiler, yayıncılık, tanıtım, televizyon film yapımcılığı ile ilgili profesyonel danışmanlık yaptı. Fatih Karaca, 8 Kasım 1995 yılında TBMM tarafından RTÜK üyeliğine seçildi. 29 Mayıs 1996 ve 30 Mayıs 1998 tarihlerinde iki kez RTÜK Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. 4 Haziran 2002 tarihinde eski RTÜK başkanı Nuri Kayış’ın yerine başkan oldu. 2002 ve 2005 yılları arasında RTÜK başkanlığı görevini sürdürdü. KanalTürk’ün de sahibi olan Koza-İpek grubuna bağlı olarak Medya Grup Başkanlığı yaptı. Zirve Üniversitesi’nde Misafir Öğretim üyesi olarak RTÜK ve Medya dersi verdi.
Özlem Gürses ’87
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde yükseköğrenimine başlayan Gürses, yüksek şeref öğrencisi ve bölüm birincisi olarak ODTÜ Mimarlık Bölümüne yatay geçiş yaptı. ATV Haber Merkezi’nde muhabir olarak başladığı medya kariyerine Star’da Gece Hattı ve Kırmızı Koltuk’la devam etti. Sonrasında birçok önde gelen kanalda programlar ve haber spikerliği yaptı, pek çok siyasetçi, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanlarıyla özel röportajlar yayınladı.  “Haber yazımı ve spikerlik”, “TV program yapımcılığı” ve “röportaj teknikleri” dersleri veren Özlem Gürses, kurum ve profesyonel yöneticilere medya ilişkileri konusunda koçluk yapıyor. Ayrıca, Türkiye’nin önde gelen iş insanları ile yaptığı röportajları içeren Bazen Olmaz: Başarısızlık Hikayeleri isimli bir kitap yayınladı.
Reha Muhtar ’76
Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulunda tamamladı. 1981 yılında girdiği Milliyet gazetesinin Ankara bürosunda, dış politika ve siyaset alanlarında muhabirlik yaptı. Muhtar, Atina, Yunanistan’da TRT muhabiri olarak tanındı. 1991 yılında Ateş Hattı programını hazırlamaya başladı. Sonrasında birçok televizyonda programlar yaptı ve Sabah ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Cem Aydın ’86
90’lı yılların başlarında Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Kanal D ile yollarını ayırdıktan sonra 1995 yılında, Star TV Haber Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi. Kısa süreli bu görevin ardından, Türkiye’nin ilk haber kanalı NTV’nin kuruluşunda rol aldı ve uzun yıllar Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenmiştir.

İrfan Değirmenci ’95
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Değirmenci, Ali Kırca ekibiyle çalışmaya başladı. 2001 yılında Star TV’ye, 2003’te CNN Türk’e ve 2005’te Kanal D’ye geçti. 2007’de FOX’ta “İrfan Değirmenci ile Çalar Saat”i sunmaya başladı ve üç yıl bu kanalda kaldı. 2010-2017 yılları arasında Kanal D’de “İrfan Değirmenci ile Günaydın”ı, sonrasında Halk TV’de “İrfan Değirmenci ile Halk Ana Haber Bültenini” sundu. TİP İzmir Milletvekili Adaylığı için yayıncılığa kısa bir ara veren Değirmenci, Temmuz 2023’te Halk TV’ye geri dönerek akşam ana haberleri sunmaya devam etti.
Meltem İnan ’89
Orta Doğu Teknik Üniversitesinde İngilizce Öğretmenlik Bölümünde yükseköğrenim gören Meltem İnan, gazetecilik mesleğine 1994 yılında, 32. Gün programında başladı. Ardından Kanal D Haber Merkezinde bir yıl dış politika ve sanat muhabirliği görevlerinde bulundu. Bu dönemde Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile röportajı uzun süre gündemde kaldı. Kuzey Irak’taki çatışmalar sırasında savaş muhabirliği yaptı. Bir süre ABD’de araştırmacı gazetecilik eğitimi aldıktan sonra Coşkun Aral tarafından hazırlanan Haberci belgeseli için beş yıl çalıştı; Afrika, Asya, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avrupa kıtasında elliyi aşkın ülkede belgesel bölümleri hazırladı. 2002’de Çağdaş Gazeteciler Derneğinin “En İyi Belgesel Ödülünü” alan İnan, Richard Gere ve 14. Dalai Lama ile yaptığı röportajlar dış dünya basınında geniş yer buldu. NTV‘de Rota isimli gezi programını hazırladı, çeşitli dergi ve gazetelerde gezi yazıları yayınlandı. Meltem İnan’ın gezi maceralarını topladığı Anı Koleksiyoncusu ve İnsan Koleksiyoncusu isimli gezi kitapları, Yeni Bir Şiva ve Aynadaki Tanrı isimli iki romanı bulunuyor.