============================================= -->
Rüştü Yüce’57
Milli basketbolcu ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi eski dekanı Rüştü Yüce, 11 yıl süreyle Türkiye Eğitim Derneği başkanlığını ve 1992 yılından vefatına kadar Türkiye Basketbol Federasyonunun başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 1962’de Orta Doğu Teknik Üniversitesinden yüksek mühendis derecesini aldı. İki sene Danimarka ve İngiltere’de araştırmacı mühendis olarak çalışan Yüce, 70’li yıllarda Kaliforniya Üniversitesi’ne giderek doktor, doçent ve 1984 yılında profesör ünvanını aldı. 1985-1993 yılları arasında ODTÜ Mimarlık Fakültesinin dekanlığını yürüten Yüce, 1954 yılında TED Ankara Kolejliler Spor Kulübünde basketbola başladı. 1968 yılına kadar TED’de oynayan Yüce, 1972 yılında antrenörlüğe başladı. Dört kez millî takımda, 3 kez de ordu millî takımında yer aldı.
Murat Didin ’73
1973 yılında Ankara Koleji mezun yıllığında bakın neler yazıyor: “…Kolej genç ve lise basketbol takımlarının as elemanlarından olan Murat, aynı zamanda koyu bir Kolej taraftarıdır. Takımını Türkiye’de söz sahibi yaptığını ise biz değil basın mensupları söylüyor…” Murat Didin, Kolejin erkek takımının koçluğunu da yaptıktan sonra Ülker, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi birçok takımın efsane antrenörü oldu ve milli takımı çalıştırdı. Aralıklı olarak İtalya, Almanya ve Türkiye’de koçluk yaptı. Murat Didin 2012-13 sezonunda Düsseldorf Basket’i, Basketball Bundesliga’ya yükseltti.

Deniz- Ateş Çınar
Milli yelken sporcularımız Deniz Çınar ve Ateş Çınar Kardeşler 2008 Pekin, 2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyatları’nda mücadele etti. 470 sınıfında ulusal ve uluslararası alanda şampiyonlukları bulunan Deniz-Ateş Çınar, Fenerbahce Dogus Sailing Team’in de üyesidir. Çınar Kardeşler, kendi spor kariyerlerinin yanı sıra antrenörlük yaparak yeni sporular yetiştirmeye devam ediyor.
Alper Uçar ’03
Milli buz pateni sporcumuz Alper Uçar 1991 yılında, 6 yaşındayken buz patenine başladı. Kariyerinin devamında Ukrayna asıllı Alisa Agafonova ile partner olarak 2011 Dünya Üniversite Oyunları’nda gümüş madalya dâhil olmak üzere sekiz uluslararası madalya kazandı. 2014 ve 2018 Kış Olimpiyatları’na da katılan Alper Uçar, altı Avrupa Şampiyonası ve dört Dünya Şampiyonasında finale çıkarak ülkemizi temsil etti.

Can Sevim ’05
Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrenciliği yıllarında antrenörlüğe başladı. Millî takımda yardımcı antrenörlük yaptı. Sırasıyla; TED Ankara Kolejliler SK, Antalya Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor, kulüplerinde A Takım Yardımcı Antrenörü olarak görev aldı. 2016’da TED Ankara Kolejliler SK Başantrenörü oldu. 2017-2018 sezonunda Afyon Belediyespor ile anlaştı. Türkiye Basketbol Ligi’nde Afyon Belediyespor ile şampiyonluk yaşayarak kulübü tarihinde ilk kez Basketbol Süper Ligi’ne yükseltti.