Ayşe Serdaroğlu

"Benim için bağışçılık; eğitim alması için gerekli imkânları sağlayamayan çocukların bir şekilde ruhuna dokunmak, ellerinden tutmak ve yüreğine sevgi üflemektir."

Videoyu Oynat

Atatürk’ün önderliğinde 1928 yılında kurulan Türk Eğitim Derneği (TED), eğitim alanında faaliyet gösteren en köklü sivil toplum kuruluşudur. TED 96 yıldır, bağışçılarının da kıymetli desteğiyle eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına çalışmaktadır. Siz de gayrimenkul bağışçılarımız arasına katılarak geleceğimiz çocuklarımız için bir adım atabilir, TED bağışçısı olarak isminizin kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Vasiyetname ile Yapılan Bağış

Bağışçı, sahip olduğu gayrimenkulün vefatından sonra, Türk Eğitim Derneğine kalmasına ilişkin noter huzurunda bir vasiyetname düzenler. Vefat gerçekleştiğinde, görülecek olan davada vasiyet incelenir ve Derneğimiz bu aşamada devreye girer. Mahkeme kararını takiben ilgili tapu dairesinde dernek adına tescil işlemi tamamlanır.

İntifa (Kullanma) Haklı Bağış

Bağışçının arzusu ile tapuya koyulan şerh ile intifa/kullanma hakkının bağışçıda kalması, kuru mülkiyet hakkını Türk Eğitim Derneğine devretmesi yoluyla gerçekleşen gayrimenkul bağışıdır.

Gayrimenkulün mülkiyeti Türk Eğitim Derneğine geçer fakat bağışçı bağışlanan yeri vefatına kadar kendisi kullanabilir, kiraya verebilir, tasarruf edebilir. İntifa hakkını uhdesinde bulunduran şahıs vefat ettiği zaman gayrimenkul tam mülkiyet olarak Türk Eğitim Derneğine intikal eder.

Cömertliğini çocuklarımızın geleceğinden esirgemeyen gayrimenkul bağışçılarımız, her zaman TED Ailesinin en değerli üyeleri olacaklardır. Size minnettarlığımızın ölçüsü yok, elimizden gelen ve memnuniyetle yapacağımız şey ise sizi Ailemizin değerli büyükleri olarak görüp her zaman yanınızda olmaya çalışmaktır.

Siz nasıl geleceğimiz çocuklarımızı koruyup kolluyorsanız ihtiyacınız olduğunda TED Ailesi de sizin yanınızda olacaktır.
Gayrimenkul bağışlarınız ile ilgili detaylı bilgi almak/iletişim için info@ted.org.tr ya da +90 312 939 50 00 no’lu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Başvurunuz sonrasında sizinle iletişime geçilecektir.

Bağış süreci boyunca ve sonrasında bağışçının izni ve bilgisi olmadan ismi açıklanmamakta, üçüncü şahıslara hiçbir bilgi paylaşımında bulunulmamaktadır.
Tam Eğitim Bursu ile başarılı ancak imkânları yetersiz çocuklarımız, Türkiye’nin dört bir yanındaki 45 TED Okulunda eğitim alıyor. Tam Eğitim Bursu ile sadece okul ücretleri değil; cep harçlığı, servis, yemek, kitap-kırtasiye, kıyafet, yatılı ise pansiyon giderleri karşılanıyor. Üniversiteden mezun olana kadar burs verdiğimiz öğrencilerimizin staj ve kariyer takiplerini yapıyor, mezun olunca işe yerleşme süreçlerini destekliyoruz. Tam Destek Bursu ise devlet okullarında okuyan başarılı lise öğrencileri için geliştirdiğimiz burs programımız. Bu sistemde öğrenciler, verilen bursun yanı sıra akademik eğitimler, sanatsal-sportif faaliyetlerle destekleniyor. Biz, üniversite sonuna kadar burs vermeye devam ettiğimiz çocuklarımızın gelişimini sürekli takip ediyor, onlara her türlü desteği veriyoruz. Türk Eğitim Derneği olarak 100. yılımız olan 2028’e kadar “Tam Eğitim Bursu Sistemi” ile 10.000 öğrenciye üniversite eğitimlerinin sonuna kadar burs vermeyi hedefliyoruz.

Türk Eğitim Derneği, gayrimenkul bağışçılarımızın sağladığı kaynağı en iyi şekilde değerlendirerek eğitim imkânları kısıtlı öğrencilere burs desteği vermeye devam edecektir. Derneğimize bağışlanan gayrimenkuller, Derneğin araştırmaları sonucu en iyi geliri sağlayacak şekilde değerlendirilecek, TED tarafından yönetimi sağlanacaktır.
  • Yapılacak bağışın tespiti gerçekleştirildikten sonraki süreçte gerek duyuluyorsa sağlık raporu, noter ve tapu işlemleri konusunda bağışçımıza ulaşım ve refakatçi desteği sağlanır.
  • Bağış işlemleri gerçekleştikten sonra bağışçımız Türk Eğitim Derneği’ne davet edilir ve kendisine tarafımızdan hazırlanan Teşekkür Sertifikası takdim edilir.
  • Bağış işlemi gerçekleştirdikten sonra bağışçımız dernek içerisinde “Gayrimenkul Bağışçısı” olarak anılır, düzenli aralıklarla aranır, bayram öncelerinde ve özel günlerde onayı alındıktan sonra ziyaret edilir.
  • Bağışçımızın sağlık sorunu yaşadığı durumlarda yaşı ya da hastalığı nedeniyle hastaneye kendisi gidemiyorsa talebi doğrultusunda derneğimizce kurum imkanları ölçüsünde hastane işlemleri sürecinde kendisine refakat edilir. Bağışçımızın hastaneye yatma durumu söz konusu olursa ve özel bir refakatçi hizmeti talep ederse ücreti bağışçımız tarafından karşılanmak üzere kendisine profesyonel bakıcı hizmetinin sunulması için iletişimler yürütülür.
  • Bağışçımız kendi günlük işlerini yürütemeyeceğini düşünüyor ve refakatçi desteği istiyorsa ücretinin bağışçı tarafından karşılanması kaydı ile kendisine profesyonel refakatçi/bakıcı hizmeti sunulması için iletişimler derneğimiz tarafından yürütülür.
  • Bağışçımızın sürekli profesyonel destek alması için bir huzurevinde kalma durumu söz konusu olursa taleplerine yönelik araştırma yapılır, gerekli durumlarda huzurevini yerinde görebilmesi için kendisine eşlik edilir ve huzurevine yerleşmeye karar verirse taşınma sürecinde destek olunur. Kalmayı tercih edeceği huzurevinin giderlerini bağışçımız kendisi karşılar.
  • Bağışçımızın vefat etmesi durumunda önceden kendisi ve varsa yakınları ile birlikte kararlaştırılan protokoller çerçevesinde defin işlemleri yürütülür. Definde dernekten bir yetkili ve süreçte görevli kişiler hazır bulunur.
  • Bağışçımızın talebi varsa, vefatından sonra ulusal yayın yapan bir gazeteye vefat ilanı verilerek vefat durumu bağışçımızı tanıyanlara duyurulur.
  • Her yıl Ramazan ayı içinde vefat eden bağışçılarımızın adına mevlit okutulur. Mevlitler öncesinde bağışçımızın (bilgileri mevcut olan) yakınları ile iletişime geçilerek mevlide davet edilir. 
  • Bağışçımızın tarafımıza bağışladığı gayrimenkul, ilettiği talepleri ve varsa vasiyetinde belirttiği şekillerde değerlendirilerek, bu gayrimenkulden elde edilecek her türlü maddi kazanç derneğimizden burs almakta olan maddi imkanları kısıtlı öğrencilerimizin eğitim hayatlarına katkı sunmak için kullanılır.
  • Gayrimenkul bağışçımızın ismi dernek genel merkezimizde bulunan Şükran Duvarında sergilenir.

İlk adı “Türk Maarif Cemiyeti” olan derneğimiz, 1946 yılından itibaren, “Türk Eğitim Derneği” adı altında çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

Genel Merkez:
Kavaklıdere Mahallesi, Kızılırmak Cad. No:8 06680 Çankaya/Ankara

+90 312 939 50 00

+90 312 417 53 65

info@ted.org.tr